14-12-03

AnimOverijse vraagt overdekte speelruimte.

AnimOverijse vraagt overdekte speelruimte.

Animo. Zo heet de jongerenbeweging van sp.a. En sinds kort heeft Animio ook een afdeling in Overijse. AnimOverijse staat open voor alle sociaal-progressieve jongeren uit onze gemeente. Op de eerste plaats willen we op een kritische en positieve manier een bijdrage leveren aan het plaatselijke beleid. Vandaar ook volgend voorstel:

Animo vraagt of het niet mogelijk is om tijdens de wintermaanden de markthalle open te stellen voor jeugdverenigingen. Dikwijls zijn de lokalen van jeugdgroepen veel te klein om tijdens een regenachtige namiddag alle leden onderdak te bieden, laat staan om er een actief spel in te kunnen spelen. AnimOverijse vraagt dan ook aan het gemeentebestuur of de markthalle niet als overdekte speelruimte kan dienen. Aangezien de speelpleinen tijdens de paas- en zomervakantie gebruik kunnen maken van de halle, denken wij dat de toegang even goed aan andere jeugdverenigingen verleend kan worden.

Info over de werking nationaal vind je op de webstek www.animoweb.be17:37 Gepost door wim | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

fantastisch Beste vrienden, dit is werkelijk een fantastisch idee. Zo spoort ge de kinderen aan niet thuis te blijven in de winter en worden ze ook minder gemakkelijk ziek ... Daarbij, kan zoiets niet veel kosten, de halle staan er al !! proficiat , nog zo'n idekes welkom

Gepost door: sam | 23-12-03

Markthalle tot speelruimte zeer goed idee. Maar is daar al inhoudelijk over nagedacht.
Hoe zal het gefinancieert worden (opvang, speelmateriaal, verwarming, ...). Er kan natuurlijk een bijdrage worden gevraagd van de ouders. Maar deze moet "socialistisch" blijven.

Hoe ga je daar reclame voor maken ... enkel via de scholen ... sluiten jullie dan geen andere kinderen uit Overijse uit?

Tot zover, vriendelijke groet en een voorstander van het project mits doordachte keuze's

Gepost door: Pros Vandezande | 07-01-04

De commentaren zijn gesloten.